KONEPYÖRÄKLUBI – Kerhotiedote 4/2023

Tapahtumat

Tiistaiajelut ovat alkaneet. Startti kerholta klo 18:00!

 • 6.5. Ruosteenpoisto ja Nicemoto samassa. Startti kerholta klo 9:30
 • 6.5. Ari Puonnin muistoajo. Kokoontuminen Tiilimäen Nesteellä klo 15.
 • 11.5. Lasten ajelutus Käppärän koululla klo 18-20
 • 13.5. Hymyilevän motoristin kevätpäivä. Lähkö kerholta klo 8.
 • 10.6. SAHK:n Retkeilyajo, Konepyöräklubin rastipaikka Nakkilan Villilässä
 • 5.8. Lasten ajelutus Murtosenmutkassa
 • 8.8. Yyteri meeting talkoot
 • 11-13.8. Yyteri meeting

Hallituksen kuulumisia

Hallitus piti huhtikuun kokouksen 20.4. Ajokausi on avattu ja tapahtumia kerholla riittää! Hallitus muistuttelee taas kerran, että hälytys- ja valvontajärjestelmä tulee aina laittaa kerholta poistuessa päälle. Taasen on viime aikoina todettu unohduksia.  Kerho haluaa jatkossakin panostaa koulutukseen ja kaikkien teidän jäsenten liikenneturvallisuuden eteen ja päätti lähettää koulutusvastaava Jussi Mäen ehdotuksesta Jarkko Koskisen SMOK:n moottoripyöräkouluttaja kurssille.

Ruosteenpoistoon on ilmoittautunut vain 5 henkilöä. Tämä on valitettavan vähän. Hieman ihmetyttääkin, eikö jäsenistö näe tätä hienoa jäsenetua tarpeellisena? Vaikka ajokilometrejä olisi takana kuinka, vain harjoittelemalla esim. hätäjarrutusta tai äkkiväistöä opit menevät ns. selkärankaan ja saat paremmat mahdollisuudet osata toimia tosipaikan tullen. Koulutusta järjestetään juuri teitä varten. Tarttukaa nyt ihmeessä tähän hienoon mahdollisuuteen! Ruosteenpoisto on matalan kynnyksen harjoittelua suljetulla alueella. Pätevöityneiltä kouluttajilta saat varmasti oppeja ja vinkkejä parantaa omaa liikenneturvallisuuttasi. Kukaan meistä ei ole täydellinen kuski, onnettomuustilastotkin sen jo kertovat. Rohkeasti nyt ilmoittautumaan 30.4 mennessä osoitteeseen koulutus(a)konepyoraklubi.fi

Ari Puonnin muistoajo järjestetään 6.5. Kokoontuminen Tiilimäen Nesteellä klo 15. Ari oli kerhon pitkäaikainen ja aktiivinen jäsen. Kerholehdessä muistelimme Aria, sekä pidimme hiljaisen hetken Arin muistoksi kevätkokouksen yhteydessä. Hallitus on muistanut Minnaa surukukin ja adressilla. Vaikka suru on monelle vaikeaa käsitellä, toivon silti, että Minnaa tuettaisiin suuren surun keskellä etenkin Minnan ja Arin kerhon pitkäaikaisten motoristiystävien toimesta. Minnan kanssa muistoajosta on puhuttu viime viikolla. Myös IBA Finlandia on infottu muistoajosta, johon hekin voivat osallistua.

Kerholehti on tullut painosta ja hieno lehti saatiinkin. Hallitus haluaa vielä kiittää kaikkia lehteen jutun kirjoittaneita, sekä mainoksia hankkineita jäseniä. Kiitämme myös lehden taittajaa Keijo Salakaria uurastuksesta kerholehden eteen!

Kevään ensimmäinen lasten ajelutus on 11.5 Käppärän koululla. Paikalle tarvitaan pyöriä ja kypärien laittajia. Normiedut, eli kaffetta ja makkaraa. Lisätietoja lasten ajelutuksista kerhon sivuilta.

Kerho osallistuu 13.5 Hymyilevän motoristin kevätpäivään Helsingissä. Lähtö kerholta klo 8. Ari ja Hanna vetävät letkan.

Ride to beer ”kypäräkalja” on suunnitteilla. Pysy kuulolla.

Kerhon jäseniä talkoilee 10.6 SAHK:n järjestämissä retkeilyajoissa pitämällä rastipistettä Villilän kartanolla Nakkilassa. Tulkaa moikkaamaan rastille lauantaina päivällä ja katsomaan vanhoja kulkineita. Paikalla olemme n. 10-14.30. Villilän kartanolla on auki myös Verstaan Harrin ja Marikan kahvila. Ensimmäisten kisa-ajoneuvojen odotetaan saapuvan klo 11.30 tienoilla. Kisaan osallistuu ennen 1992 valmistettuja autoja ja moottoripyöriä. Viime vuoden retkeilyajoissa ajoneuvoja oli ollut melkein 150.

Hallitus oli saanut aloitteen sähköisestä huoltopisteen varauslistan perustamisesta. Tämä tullaan toteuttamaan syksyllä google kalenteriin.

Jäsenasiat

Huhtikuussa saatiin 4 uutta jäsentä. Tervetuloa kerhoon! Autoliiton kortteja ja kerholehtiä on edelleen jaossa kerholla.

Jäsenrekisterinhoitaja kiittää jäsenmaksunsa ajoissa maksaneita, mutta vielä on maksuja maksamatta.  Seuraavat ”karhukirjeet” ovat kohta tulon päällä ja nyt on viimeiset hetket maksaa jäsenmaksusi, muutoin hallitus joutuu päättämään jäsenyytesi 29.5 kokouksessa. Jäsenyytensä voi päättää itsekin lähettämällä sähköpostia jasenrekisteri(a)konepyoraklubi.fi. Ymmärrämme kyllä, että harrastukset vaihtuvat, elämän tilanteet muuttuvat, mutta olisi kiva, jos ilmoittaisit, jos et aio jatkaa jäsenyyttäsi ja näin vältyttäisiin turhilta ”karhukirjeiltä”.

Moottoripyörän pesupaikka kerholla

Muistutellaan vielä, että kerholla on myös moottoripyörän pesupaikka jäsenien käytössä.

Tässä ohjeet pesupaikan käyttöön:

 1. Soita tallimestarille Arille (p. 044 9725 260) saadaksesi koodi pesukaapin oven lukkoon ja avaa oven lukko rullaamalla lukituskoodi. Huomioithan, että Ari ei päivystä 24/7, joten suoraan pesupaikalta ei välttämättä kannata soitella. Ennakointi tässäkin hyväksi.
 2.  Älä koske missään nimessä vesipostiin, koska se tulee olla oletuksena auki aina.
 3. Paina pistorasian punaisesta napista, jotta saat kytkettyä päälle veden ja sähköt työvaloon ja pesuriin.
 4. Pese pyörä valitsemallasi tavalla.
 5.  Paina uudelleen pistorasian napista, jotta veden ja sähkön tulo lakkaa.
 6. Sulje ja lukitse ovet.

Paikan päällä myös ohjetaulut käytännöstä. Pidetään pesupaikka siistinä, jotta seuraavan pesijän on myös mukava sitä käyttää. Mikäli jotain rikkoutuu, ilmoita siitä rehellisesti tallimestarille.

Moottoripyörän kuljetuskärry kerholaisten käytettäväksi

Kerholla on myös moottoripyörän kuljetuskärry jäsenistön käyttöön. Kuljetuskärry on lukittuna kerhon pihassa. Mikäli haluat lainata kuljetuskärryä, ota ennakkoon yhteys tallimestari Ariin (p. 044 9725 260). Kuljetuskärryn avain sijaitsee pesukaapissa. Arilta saat koodin pesukaapin lukkoon. Pesukaapissa olevaan listaan kirjataan kärryn lainaajan nimi, koska lainasit ja koska palautat. Kärry ja avain palautetaan samaan paikkaan.

Naisjaosto

Naisjaosto on aloittanut ajokauden. Toukokuussa ajelemme myös porukalla saunomaan ja grillailemaan jäsenemme mökille. Kesäkuussa on tarkoitus ajella porukassa Rauman Lappiin tarpeellisille ostoksille. Naisjäsenten kannattaa liittyä naisjaoston omaan WhatsApp ryhmään, jossa lisätietoja tapahtumista, ajeluista ja retkistä. Liittymispyynnön voit lähettää Mirkulle osoitteeseen jasenrekisteri(a)konepyoraklubi.fi

Nuorisojaosto

Nuorisolle on alustavasti suunniteltu omaa koulutusiltaa. Koulutuksen aiheena turvallinen liikennekulttuuri. Tämä lähinnä sillä ajatuksella, kun 2022 sattui nuorten motoristien menehtymisiä liikenteessä. Ja tämän lisäksi ajatuksena käydä vähän läpi, miten MP-reissuun valmistaudutaan, mitä kaikkia asioita tulisi suunnitella ja huomioida ennen reissuun lähtöä. Toivomme nuorisolta kiinnostusta heille erikseen räätälöityihin tapahtumiin. Panostamme myös nuorisoon!

FairPlay-kisa ja SuomiTutuksi-skaba

Kisat ovat käynnistyneet 14.4. Vielä ehdit hyvin mukaan! Tsekkaa kerhon sivuilta lisätietoa, kisojen säännöt sekä sähköinen FairPlay-kisan pistelomake: https://www.konepyoraklubi.fi/tapahtumat/

Kerhoretki Pärnuun 29.6-2.7.2023

Kerhoretken järjestelyistä vastaa nyt Marjo Kekki. Lähtijöitä on tällä hetkellä 36 henkeä. Laskut osallistujille lähtivät 17.4. Jos laskua ei maksa eräpäivään mennessä, vapautuu paikka halukkaille.

Yyteri meeting 11-13.8.2023

Meetingin järjestelyt etenevät taustalla. Marjo on saanut hommattua paikalle paljon näytteilleasettajia. Keijo päivitti mainoksen ja sitä saa jakaa esim. somessa. Päivi on ahkeroinut rallipassikaupan kanssa ja ollaan saatu ennakkomyynti käyntiin. Noora päivittelee tapahtuman pelastussuunnitelmaa Pelastuslaitoksen uudelle pohjalle ja Terttu ja Hannu ovat suunnitelleen grillin uuteen uskoon. Edelleen kaivataan talkoolaisia, ilmoittaudu suoraan vastuullisille. Yhteystiedot Nooralta.

EA: Susanna Haiko (vaaditaan vähintään suoritettu EA1 tai hoitoalan koulutus)

Grilli: Terttu Hakala-Skaffari, Hannu Skaffari (Grillituotteiden myyntiä)

Järjestyksenvalvonta: Erkki Purra (JV-kortti vaaditaan, voit kortitta ilmoittautua myös tilapäiseksi järjestyksenvalvojaksi nimettäväksi)

Arpamyynti: Päivi Sundström (Alueella kiertävät arpamyyjät)

Aamupala: Mirkku Holm (cateringin avustaminen, ei kuitenkaan ruoan laitto, eikä tarjoilu)

Palautteet ja ehdotukset kerhon toimintaan liittyen

Voit jättää kerhon toimintaan liittyviä aloitteita, parannusehdotuksia sekä risuja/ruusuja eteisestä löytyvään lukittuun palautelaatikkoon tai lähettää ne sähköpostilla  hallitus(a)konepyoraklubi.fi . Hallitus käsittelee kaikki palautteet kokouksissaan ja toteutuskelpoiset aloitteet pyritään myös viemään käytäntöön.

Kerhon tiedotuskanavat

https://www.konepyoraklubi.fi/

Facebook: Konepyöräklubi ry jäsenille (suljettu ryhmä jäsenille), lähetä liittymispyyntö Facebookissa

WhatsApp-ryhmät (lähetä liittymispyyntö ja oma puhelinnumero jasenrekisteri(a)konepyoraklubi.fi)

 • Infokanava, kerhon yksisuuntainen tiedotuskanava jäsenille
 • Kahvipöytä, vapaamuotoiseen keskusteluun kaikille jäsenille
 • Konepyöräklubin Naiset, vapaamuotoiseen keskusteluun kaikille kerhon naisille

Turvallisia kilometrejä!