KONEPYÖRÄKLUBI – Kerhotiedote 5/2022

Tapahtumat

Lisätietoa tapahtumista https://www.konepyoraklubi.fi/ajankohtaista/

Tiistaiajelu joko tiistai klo 18:00 kerholta. Päämäärän valinneelle letkan vetäjälle extra fp-pisteet!

 • 14.5.          Nicemoto
 • 15.5.          Ruosteenpoisto
 • 19.5.          Lasten ajelutus Käppärän koulu klo 18-20
 • 21.5.          Lasten ajelutus, ajotarvikekirppis, avoimet ovet kerholla klo 12-14
 • 26.5.          Telttatalkoot elokuvakuvaukseen Kirjurinluodossa klo 18
 • 28.5.          Puuvilla Crazy Saturday, Konepyöräklubin ständi Puuvillassa
 • 31.5.          Kunnolla koulutettu 1/5
 • 7.6.            Tiistaiajelu Hyötyläisen synttäreille Hopeakotoon, lähtö kerholta klo 18
 • 11.6.          Kerhoajelu Tikkakoskelle Ilmavoimamuseoon
 • 14.6           Kunnolla koulutettu 2/5: Pesämäen rata. Lähtö kerholta klo 16
 • 16.6.          Tampereen ammattiklubin motoristit vierailulla Konepyöräklubilla klo 18
 • 28.6.          Kunnolla koulutettu 3/5
 • 30.6-3.7.    Kerhoretki Viljandi
 • 8.7.            Ride to beer
 • 20.7.          Naisjaoston kesäteatteriretki
 • 23.7.          SS1000 Konepyöräklubin Rautapersekimppa
 • 30.7.          Kerhoajelu Mommilan kesäkahvilaan klo 9-
 • 6.8.            Murtosenmutkan lastenajelutus
 • 1.8.            YyteriMeeting infotilaisuus klo 18 kerholla
 • 2.8.            Kunnolla koulutettu 4/5: Kokemäki, Järilän kartingrata
 • 9.8.             Telttojen pystytystalkoot Yyterissä
 • 12-14.8.     YyteriMeeting
 • 3-4.9.         Kunnolla koulutettu päätösviikonloppu Pesämäellä

Hallituksen kuulumisia                 

Hallitus pitää seuraavan kokouksen 30.5.2022. Kuten yltä huomaat, kesällä ei tekemisen puute pääse iskemään. Kerho tarjoaa runsaasti tapahtumia ja yhdessä oloa. Mikäs sen mukavampaa! Jäsenmaksulle vastiketta, tuu mukaan!

Jäsenasiat

Nyt alkaa olemaan viimeinen hetki maksaa tämän vuoden jäsenmaksu. Eräpäivä alkuperäisellä laskulla oli 14.2 ja maksumuistutuksessa 13.5. Kerhon toimintaan osallistuminen edellyttää maksettua jäsenmaksua. Jäsenyys päätetään automaattisesti maksamattomaan jäsenmaksuun.

Tsekkaa linkit jäsenistön etuihin; Autoliiton, SMOTO:n ja Konepyöräklubin jäsenetut https://www.konepyoraklubi.fi/konepyoraklubi-ry/

Moottoripyörän pesupaikka kerholla

Päivät alkavat lämmetä ja yöpakkaset ovat ohi kesän ajaksi. Täten on tullut aika avata kerhon moottoripyörien pesupiste palvelemaan jäsenistöä. Talon päädyssä olevasta kaapista löytyy vesiletku, sekä painepesuri kuraisempia pyöriä varten. Tässä ohjeet pesupaikan käyttöön:

 1. Soita tallimestarille Arille (p. 044 9725 260) saadaksesi koodi pesukaapin oven lukkoon ja avaa oven lukko rullaamalla lukituskoodi. Huomioithan, että Ari ei päivystä 24/7, joten suoraan pesupaikalta ei välttämättä kannata soitella. Ennakointi tässäkin hyväksi.
 2. Älä koske missään nimessä vesipostiin, koska se tulee olla oletuksena auki.
 3. Paina pistorasian punaisesta napista, jotta saat kytkettyä päälle veden ja sähköt työvaloon ja pesuriin.
 4. Pese pyörä valitsemallasi tavalla.
 5. Paina uudelleen pistorasian napista, jotta veden ja sähkön tulo lakkaa.
 6. Sulje ja lukitse pesukaapin ovet.

Paikan päällä myös ohjetaulut käytännöstä. Pidetään pesupaikka siistinä, jotta seuraavan pesijän on myös mukava sitä käyttää. Mikäli jotain rikkoutuu, ilmoita siitä rehellisesti tallimestarille.

Moottoripyörän kuljetuskärry kerholaisten käytettäväksi

Kerho on hankkinut moottoripyörän kuljetuskärryn jäsenistön käyttöön. Kuljetuskärry on lukittuna kerhon pihassa. Mikäli haluat lainata kuljetuskärryä, ota ennakkoon yhteys tallimestari Ariin (p. 044 9725 260). Kuljetuskärryn avain sijaitsee pesukaapissa. Arilta saat koodin pesukaapin lukkoon. Pesukaapissa olevaan listaan kirjataan aina kärryn lainaajan nimi, koska lainasit ja koska palautat. Kärry ja avain palautetaan samaan paikkaan. Epäselvissä asioissa yhteys Ariin.

21.5 kerholla klo 12-14: Ajotarvikekirppis, lasten ajelutus ja avoimet ovet

Nyt on aika penkoa kaapit ja tulla myymään omat liian pienet ja suuret ajovarusteet, sillä kerholla järjestetään Ajotarvikekirppis lauantaina 21.5.2022. Jokainen myy omia varusteitaan haluamallaan hinnalla ja rahastustavalla. Pikkuvinkkinä, mobilepay app on kätevä rahansiirtoon. Toki käteiskauppakin on sallittua. Hyvällä säällä myyntipöydät ovat ulkona, sateen sattuessa sisällä. Kerhon naiset hoitavat pöydät myyjille. On myös hyvä laittaa tuotteeseen maalarinteipillä lappu, missä lukee nimi ja puhelinnumero, jos esim. unohdat tuotteesi kerholle, tai satut olemaan juuri ajeluttamassa, kun joku asioi kirppiksellä. Tiedetään kenen tuote on. Teippiä löytyy kerholta.

Samaan aikaan kerhon takana olevalla nurmikentällä Vanhakoiviston pienkiinteistöyhdistys järjestää pihatapahtuman/puistokirppiksen, johon meiltä on pyydetty lasten ajelutus. Lasten ajelutus tapahtuu kerhon pihasta. Kerhon naiset hoitavat kypärät lapsille, lisäksi tarvitaan tietenkin ajeluttajia! Kerholla on myös avoimet ovet kaikille ja halukkaille esitellään kerhotiloja.

Kerhoajelu la 11.6 Suomen Ilmavoimamuseoon Tikkakoskelle

Kerhon jäsen Juha Aaltonen on lupautunut vetämään retken Suomen Ilmavoimamuseoon (ent. Keski-Suomen Ilmailumuseo) Tikkakoskelle. Kerho sponsoroi liput Ilmavoimamuseoon. Ajatuksena on mennä perille yhden pysähdyksen taktiikalla vt 23 pitkin. Kahvitauko Virroilla, tai Keuruulla. Vierailun jälkeen ajellaan pienempiä teitä kotiinpäin ja ruokailu Saarijärvellä. Sen jälkeen Ähtäriin, sieltä Keuruulle ja kohti kotia. Ruokailun vuoksi sitovat ilmoittautumiset 29.5 mennessä suoraan Juhalle juhah.aaltonen(at)gmail.com

Koulutukset

Nyt on aika varistella kankeus kuskeista irti turvallisesti harjoittelemalla. Tulevana lauantaina Nicemoto, vain kerhon naisille suunnattu mp-koulutus. Hieman teoriaa, paljon ajoharjoittelua. Startti kerholta klo 10. Sunnuntaina Ruosteenpoisto kaikille jäsenille. Startti myös klo 10 kerholta. Mukaan vesipullo ja täysi tankki. Lisätietoja ajokauden koulutuksista https://www.konepyoraklubi.fi/koulutukset/

Kilpailut

Fairplay ja SuomiTutuksi skapa ovat käynnissä. Lue lisää https://www.konepyoraklubi.fi/tapahtumat/

Lasten ajelutukset

Seuraavat lasten ajelutukset 19.5, 21.5, ja 6.8. Paikalla tarvitaan niin ajeluttajia kuin kypärän laittajia kerhon jäsenistä. Lasten ajelutus on osa kerhon toimintaa, jolla viestimme hyvää motoristihenkeä ja välitämme lapsille positiivista liikennekasvatusta. MP-kuskit ajavat pienen muutaman kilometrin ennakkoon sovitun reitin kyydittävä lapsi kyydissään. Konepyöräklubi ei edellytä kuljettajalta tai kyyditykseen käytettävissä ajoneuvoissa olemaan pakollisen liikennevakuutuksen lisäksi muuta vakuutusturvaa. Kyydittäviltä vaaditaan umpikengät turvallisuussyistä. Ajelutusvastaava hoitaa kypärät ajelutuspaikalle. Kypärän laittajat ohjaavat kypäpäpisteeltä kyydittävät pyörille ja pyöriltä pois, jotta yleinen liikenneturvallisuus säilyy. Homma on hyvin järjesteltyä ja näin ollen turvallista. Jokaisen tilaisuuden aluksi käydään läpi ajoreitti ja yleiset asiat. Tilaisuuksissa tarjolla pullakaffeet ajeluttajille ja kypärän laittajille, joskus jopa makkaraa. Moottoripyöriltä tai kuljettajilta ei vaadita erityisominaisuuksia. Normaali turvallinen liikennekäyttäytyminen tietenkin kuluu jokaisen kuskin ajotaitoihin. Tapahtumissa suosituimpia ovat pyörät, joissa lapsen on helppo istua takana. Lisätietoja antaa tarvittaessa Taavi Tingander, ajelutusvastaava puh. 050 363 5934.

Telttatalkoot

Kerho omistaa ison ”sirkus” teltan, jota käytetään YyteriMeetingin tapahtumatelttana ja jota on menneinä kesinä vuokrattu myös erinäisiin tapahtumiin. Tänäkin kesänä Artista Filmi vuokraa teltan Konepyöräklubilta Pelle Hermenni -elokuvan kuvauksiin. Telttatalkoot tarvitsevat runsaasti kerhon jäsenistöä paikalle, jotta iso teltta saadaan turvallisesti kasattua. Aiempaa kokemusta ei tarvita ja homma sopii kaikille. Telttatalkoon 26.5 klo 18 Kirjurinluodossa kesäkahvilan takana olevalla alueella. Tulethan paikalle!

Puuvilla Crazy Saturday 28.5 klo 11-16 – Kerho esillä tapahtumassa

Olemme mukana Puuvillan tapahtumassa. Kaipaamme jäsenistöä ständille esittelemään kerhon toimintaa. Voit tulla ständille vaikka osaksikin aikaa. Ilmoittaudu pikaisesti Hannalle osoitteeseen sihteeri(at)konepyoraklubi.fi

YyteriMeeting 12-14.8.2022

Talkoolaisia kaivataan edelleen!

 • Huolto- ja siisteystiimi hakee edelleen vetäjää, sekä tiimijäseniä!
 • Järkkärikortilliset, järkkäriporukassa on tilaa
 • EA-ryhmä kaipaa riveihinsä vielä muutamia hoitoalan ihmisiä, tai EA-kortin suorittaneita.
 • Portille myymään rannekkeita
 • Kiertävä Megafonihuutelija infoamaan tapahtumien alkaessa alueella
 • Apulaiseksi Huikoo Cateringille (3hlö/aamu). Tehtävänä on huolehtia, että rallikansan syödessä ruokailupöydät pysyvät siisteinä.
 • Grillille makkaran paistoon, rahastukseen yms.
 • Arpakeijuksi arpojen myyntiin
 • Rallitoimistoon atk-taitoista kirjaushommiin

Ilmoittaudu pikaisesti suoraan vastuullisille, tai rallipäälle noora.arokoivisto@gmail.com, p. 050 384 3667.

Palautteet ja ehdotukset kerhon toimintaan liittyen

Voit jättää kerhon toimintaan liittyviä aloitteita, parannusehdotuksia sekä risuja/ruusuja eteisestä löytyvään lukittuun palautelaatikkoon tai lähettää ne sähköpostilla  hallitus(at)konepyoraklubi.fi . Hallitus käsittelee kaikki palautteet kokouksissaan ja toteutuskelpoiset aloitteet pyritään myös viemään käytäntöön.

Kerhon tiedotuskanavat

https://www.konepyoraklubi.fi/

Facebook: Konepyöräklubi ry (jäsenille), lähetä liittymispyyntö Facebookissa

WhatsApp-ryhmät (lähetä liittymispyyntö ja oma puhelinnumero sähköpostiin jasenrekisteri(at)konepyoraklubi.fi)

 • Infokanava, kerhon yksisuuntainen tiedotuskanava jäsenille
 • Kahvipöytä, vapaamuotiseen keskusteluun kaikille jäsenille
 • Konepyöräklubin Naiset, vapaamuotoiseen keskusteluun kaikille kerhon naisille

 Mukavaa kevättä, nähdään kerhon tapahtumissa!