Lasten ajelutukset – Tehdään yhdessä hyvää!

Ajokaudelle jo sovittuja lasten ajelutuksia:

  • 29.4. Uudenkoiviston koulu, klo 18-20
  • 19.5. Käppärän koulu, klo 18-20
  • 21.5. Vanhakoivisto (kerhon piha) klo 12-14
  • 6.8.   Murtosenmutka

Ajat tarkentuvat myöhemmin tähän julkaisuun.

Paikalla tarvitaan niin ajeluttajia kuin kypärän laittajia kerhon jäsenistä.

Lasten ajelutus on osa kerhon toimintaa, jolla viestimme hyvää motoristihenkeä ja välitämme lapsille positiivista liikennekasvatusta. MP-kuskit ajavat pienen muutaman kilometrin ennakkoon sovitun reitin kyydittävä lapsi kyydissään. Konepyöräklubi ei edellytä kuljettijalta tai kyyditykseen käytettävissä ajoneuvoissa olemaan pakollisen liikennevakuutuksen lisäksi muuta vakuutusturvaa. Kyydittäviltä vaaditaan umpikengät turvallisuussyistä. Ajelutusvastaava hoitaa kypärät ajelutuspaikalle. Kypärän laittajat ohjaavat kypäpäpisteeltä kyydittävät pyörille ja pyöriltä pois, jotta yleinen liikenneturvallisuus säilyy. Homma on hyvin järjesteltyä ja näin ollen turvallista. Jokaisen tilaisuuden aluksi käydään läpi ajoreitti ja yleiset asiat. Tilaisuuksissa tarjolla pullakaffeet ajeluttajille ja kypärän laittajille, joskus jopa makkaraa 🙂

Moottoripyöriltä tai kuljettajilta ei vaadita erityisominaisuuksia. Normaali turvallinen liikennekäyttäytyminen tietenkin kuluu jokaisen kuskin ajotaitoihin. Tapahtumissa suosituimpia ovat pyörät, joissa lapsen on helppo istua takana.

Lisätietoja antaa tarvittaessa Taavi Tingander, ajelutusvastaava puh. 050 363 5934

 

Tehdään yhdessä hyvää!