Koulutukset

Konepyöräklubin koulutusten ja meidän kouluttajien tarkoitus ja toiminnan tavoite on tuottaa kerhomme jäseniä hyödyttävää moottoripyöräkoulutusta. Kaiken koulutuksen keskiössä on saada meistä kaikista turvallisia kuljettajia liikenteeseen, oppia omalla liikennekäytöksellä välttämään vaaran paikat etukäteen sekä nauttimaan moottoripyöräilystä. Näihin kolmeen edellä olevaan aiheeseen löytyy koulutusta, niin teoriaa kuin käytännön harjoitteitakin.

Kerhon jäsenille suunnatut harjoittelut koostuvat lähinnä moottoripyörän käsittelyn kehittämisestä ja toisaalta pyrimme antamaan sitä kuuluisaa “peliaikaa” liikennetilanteisiin, eli suomeksi opettamaan ennakointia ja itsensä näkyväksi tekemistä liikenteessä. Vahva usko meillä on, että nämä kaksi edellä mainittua kohtaa lisäävät sitä harrastuksen tuomaa nautintoa.

Koulutukset ovat suunniteltu niin, että niihin voit A I N A osallistua omalla pyörälläsi. Esimerkiksi vaikkapa moottoriradalla tapahtuva kaarreajon harjoittelu sujuu GoldWingillä tai KTM:n 125 Dukella ihan yhtä hyvin. Iso matkaenska tai tiukka tonnikyykky tottelevat molemmat työntöohjausta ihan samalla tavalla. Keskeistä on aina oppia tuntemaan se oman pyörän käyttäytyminen ja hallinta.

Olitpa siis juuri kortin suorittanut piikkikuski tai uudelleen harrastusta aloitteleva kuljettaja, tervetuloa mukaan. Ja me muut jo harrastuksen parissa olevat luonnollisesti osallistumme koulutuksiin, aina kun mahdollista.

Me kerhon kouluttajat olemme käyneet suorittamassa liikenneturvan MPEAK koulutuksen. Muutama kouluttaja on suorittanut SMOK:n pätevyyden.

Koulutukset löydät aina helpoiten kerhon kalenterista http://www.konepyoraklubi.fi/kalenteri/ ja niitä lisätään sinne sitä mukaan, kun saadaan päivät sovittua.

Vuoden 2019 koulutukset julkaistaan alkuvuoden aikana. Koulutusten aiheet koostuvat pääosin tai ainakin seuraavista kokonaisuuksista:

  • Teoriaa kerhoilloissa
  • Motoristin ensiapu, teoriaa talvikauden aikana
  • Eri ruosteenpoistokoulutukset
  • NiceMoto, koulutus kerhon naiskuskeille
  • Sorasurautus
  • Rata-ajoa Pesämäessä ja Alastarossa
  • Kunnolla koulutettu – tiistai-iltojen pientreenit

Konepyöräklubin kouluttajia voit myös pyytää oman kerhon koulutuksiin joko yhtenä kouluttajana tai sitten järjestämään kokonaan kerhonne koulutuksen.

Kerhon koulutukset ovat ilmaisia konepyöräklubin jäsenille.

Yhteyden voi ottaa Jussi Mäki, p. 044-334 6261, koulutus(a)konepyoraklubi.fi